Rouw & verlies

Ga je door een verlies, een rouwproces? Ben je iets of iemand verloren (ouder, kind, job, relatie, huis …)?

Energieverlies & Burn-out

Wil jij iets doen aan je energiepeil? Of wil je leren omgaan met energieverlies?

Heb je een burn-out, zit je op de grens ervan of heb je een burn-out gehad?

Creativiteit, zelfexpressie, identiteit & zelfzorg

Heb je last van een laag zelfbeeld of ben je heel gevoelig ? Heb je nood aan een eigen manier om aan zelfexpressie te doen? Ben je een persoon die aan zelfzorg nodig heeft, die zijn creativiteit en/of intuïtie wil ontwikkelen?

Zwangerschap, ouderschap & subfertiliteit

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden en zoek je ontspanning en lichamelijke ondersteuning?

Ben je ouder of nog net niet en twijfel je aan je ouderschap of hoe je de dingen wil aanpakken?

Vrouw-zijn

Ben je een vrouw en wil je nog meer facetten van je vrouw-zijn ontwikkelen en ontdekken?

Wil je graag meer leren over het cyclisch leven van vrouwen en hoe dat kan bijdragen tot het welzijn van de vrouw?

Binnenkort meer info !

Kinderen en jongeren

Ben je jonger dan 18 jaar? Zoek je een plek om over dingen te praten … of vind je praten juist moeilijk? Heb je een andere manier nodig om je te uiten? Heb je nood aan een luisterend oor? Of aan een plek waar je gewoon even jezelf mag zijn?

Binnenkort meer info !

Rouw & Verlies

Stap voor stap met creatieve technieken de werklijkheid van het rouwproces een plaats geven.

Vroeg of laat maken we allemaal kennis met verlies. Verlies van een persoon, maar evenzeer het verlies van een woonplaats, gezondheid, partner, een levensdroom, … Daarna start het rouwproces. Rouwen is een pad dat je langzaam bewandelt, stap per stap en waar je af en toe wel eens een schouder bij nodig hebt: om uit te rusten, om op te huilen of gewoon om in stilte bij te zijn. De activiteiten hier aangboden, willen zo’n schouder aanbieden of willen je leren je eigen schouder te zijn.

Bedankt Sarah voor de zoektocht, confrontatie, reflectie, voor de tijd, de weerspiegeling, voor de gezellige babbel, voor de vele technieken die je me toonde, voor het experimenteren, voor alles! Ben blij met het resultaat!

Sofie

Energieverlies & Burn-out

Of hoe energieverlies kan leiden naar verandering en heling in het leven.n daardoor goed voor jezelf kunnen zorgen.

De bekendste vorm van energieverlies is een Burn-out, maar ook CVS is er eentje. Sommige mensen hebben geen van beiden, maar hebben gewoon last van energieverlies: van stress en van teveel. Eén van de belangrijkste dingen die je dan kan doen, is terugkeren naar je lichaam en naar je eigen wijsheid. Hier worden technieken gebruikt en aangeboden die streven naar je algemeen welzijn en naar verandering: naar een nieuwe start, naar een andere oriëntatie, naar heling en naar meer zelfkennis. Een perfecte combinatie met loopbaancoaching en/of psychotherapie.

De kracht van de workshops is dat je even tot jezelf kan komen. Het is een manier om een tijd te nemen om stil te staan bij de dingen. Je gaat uit het denken en in het voelen. Dank je wel voor de fijne momenten !

Kathleen

Het brengt dingen aan de oppervlakte die in jou aanwezig zijn. Door daar op verschillende niveaus mee bezig te zijn en bewust van te worden, is het gebruiken van een Creatief Dagboek voor mij een meerwaarde en zelfs een voorwaarde voor verandering en evolutie.

Dirk

Creativiteit, zelf-expressie, identiteit en zelfzorg

Jezelf terugvinden. Je creativiteit terugvinden. Jezelf door en door kennen. Me-time nemen.

Iemand die in een stressvolle periode zit, verliest vaak contact met zijn lichaam en met zijn oorspronkelijke zelf, zijn kern. Alles in het lijf staat in alert-modus en leeft aan de oppervlakte. Door aan de voeten te werken, wordt het gevoel van ontspanning versterkt. Van het hoofd naar het lichaam. Van paniek en chaos naar een heldere blik. Contact met je kern. Contact met je lichaam.

Sarah

De kracht van de ateliers is de diversiteit van technieken. Je krijgt er erg veel verschillende aangeboden. Bovendien doet het je denken uitschakelen. Niets moet en alles mag. Het gebruik van creatieve technieken brengt rust. Er is een serene sfeer tijdens de ateliers. Sarah is ook erg toegankelijk, enthousiast en gedreven.

Wendy

Lichaam en geest zijn één. Beide in balans hebben is belangrijk voor je algemeen welzijn. Voetreflexologie helpt je, dankzij ontspanning en accupressuur, je lichaam een welverdiende, deugddoende ontspanning te bieden. Creatieve technieken helpen je om jezelf terug te vinden en je geest de nodige ruimte te geven.

Zwangerschap, ouderschap & subfertiliteit

Ondersteuning en begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap: bij een kinderwens, bij zwangerschap en bevalling en als ouder.

Zwanger worden gaat niet altijd vanzelf. De periode voor een zwangerschap kan wel eens heel veel stress met zich meebrengen, vooral als er medische behandelingen aan te pas komen. Op dit moment is voetreflexologie helemaal op zijn plaats, evenals tijdens de zwangerschap waar kwaaltjes het leven zwaar kunnen maken. Een ontspanning die dan meer dan welkom is, een begeleiding die bovendien invloed heeft op het hele proces is voetreflexologie. Ook als de baby niet meteen wil komen.

Ouder worden en zijn gaat ook niet altijd vanzelf. Opvoeden is heel confronterend: je ziet je eigen spiegel, je staat oog in oog met schuldgevoelens en twijfel, maar ook met angst. Zowel voor het ouderschap, tijdens en na, kunnen creatieve technieken helpen om enkele dingen op een rijtje te zetten en al deze emoties een plaats te geven.

Het hielp me werken met gevoelens en het gaf me inzicht. Het hielp me om de dingen op een rijtje te plaatsen. De rust en de zelfzekerheid van Sarah was een grote kracht tijdens de begeleidingen.

Martine

Eerst en vooral: nog eens bedankt voor de heerlijke voetverwennerij vorige maandag, ik heb er enorm van genoten! Zalig toch he, zo een uur voetreflexologie. Mocht van mij gerust een uur langer duren.

Stien

Vrouw-zijn

Jezelf als vrouw beter leren kennen.

Toegegeven het is geen onbekend terrein voor me én toch blijf ik elke keer (zoals vanochtend tijdens het atelier Emoties) aangenaam verrast omwille van de impact van de creatieve oefeningen. Een hele mooie manier om jezelf en hetgene je bezig houdt te reflecteren. Ook fijn om het dagboek wat later weer ter hand te nemen en nieuwe dingen te ontdekken achter woorden en beelden. Aan de slag met de symboliek van je binnenwereld. Brengt rust in je hoofd en hart…ik ben fan van het eerste uur…

Inge V.

We leven hoofdzakelijk in een mannelijke maatschappij: vrouwen kunnen en mogen wat vroeger enkel voor mannen weggelegd was en dat is een grote stap vooruit! Alleen moeten vrouwen nu ook het ritme van mannen volgen en moeten ze zich vaak als mannen gedragen om enige erkenning te krijgen.

De waarde van zowel mannen en vrouwen ligt hem echter in het verschil tussen beide. Een vrouw functioneert anders dan een man en juist daardoor is ze waardevol! Maar hoe anders functioneren vrouwen? Wat is ons uniek zijn? En hoe kunnen we onze vrouwelijkheid juist als troef inzetten?

Meer informatie volgt…

Kinderen & jongeren

Een veilige plek om over dingen te kunnen praten of om via zelfexpressie beeld te geven aan wat in je leeft.

We leren onze kinderen en jongeren allemaal wat ze moeten doen wanneer ze zich snijden met een mes of wanneer hun handen vuil zijn: juist, het lichaam verzorgen. LIchamelijke hygiëne is door iedereen goed en wel gekend. Emotionele hygiëne wordt echter vaak vergeten. Wat doe je als je verdrietig bent? Wat doen je wanneer je boos, gefrustreerd of bang bent?

Kinderen die het moeilijk hebben met een rouwproces, met pesterijen op school, met een scheiding, met hun zelfbeeld … Jongeren die worstelen met hun identiteit, hun puberteit, hun emoties … Overal woorden voor vinden is niet gemakkelijk. Daarom kan beeldend werk zo’n meerwaarde betekenen voor iedereen die zich op een andere manier wil uiten.

Meer informatie volgt…

Het hielp me werken met gevoelens en het gaf me inzicht. Het hielp mij ook eens anders te schrijven.

Luna

Het heeft me geholpen uit mijn denken te komen en te doen inzien dat alles Ok is.

Lieve

Pin It on Pinterest

Share This