Reflexologie plantaire

Als gezondheidsbegeleider gebruik ik, naast levens- en voedingsadvies, ook voetreflexologie om mensen lichamelijk te begeleiden. Ik ben gespecialiseerd in voetreflex voor zwangere vrouwen. Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat zich in de voeten de reflectie of afspiegeling bevindt van het hele lichaam. Door het geven van een prikkel (een druk) op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie elders in het lichaam. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangespoord de harmonie in het lichaam te herstellen.

Reflexologie vermindert vooral stress en zorgt voor diepe relaxatie. Het verbetert de circulatie, zuivert hierdoor het lichaam, revitaliseert en brengt het hele systeem in balans. Het stimuleert de creativiteit en de productiviteit (wat ook een logisch gevolg is van ontspanning). Het is één van de topmiddelen van een preventieve gezondheidszorg.

Prijs voor een sessie voetreflexologie (1u):   €50

 

Een combinatie met het dagboek is ook mogelijk. “Iemand die in een stressvolle periode zit, verliest vaak contact met zijn lichaam en met zijn oorspronkelijke zelf, zijn kern. Alles in het lijf staat in alert-modus en leeft aan de oppervlakte. Dus begeleid ik via creatieve oefeningen in het Dagboek de persoon naar rust en zachte diepte. Door aan de voeten te werken, wordt het gevoel van ontspanningversterkt. Van het hoofd naar het lichaam. Van paniek en chaos naar een heldere blik. Contact met je kern. Contact met je lichaam. En van daaruit opnieuw naar het dagboek voor inzicht in jezelf en in je situatie. Inzichten die je zelf vindt en die je sterker maken wanneer je weer naar huis vertrekt.” – Sarah

 

Prijs voor een combinatiesessie van lichaamsontspanning door voetreflexologie en inzichtsverwerving door het Dagboek in Woord en Beeld (2u):

€95