Mijn Mythisch Creatief Leven

Vind je weg naar een creatief leven vol mysterie en mogelijkheden. Leef je mythe en verbind je met het groter geheel.

We hebben allemaal een onbekend stuk in onszelf, een onbewuste waar we niet altijd zo gemakkelijk aan kunnen. De wereld heeft dat ook: het collectief onbewuste. Het is een deel dat we soms ontvluchten, maar ook een deel dat vol schatten gevuld is die klaar staan om ontdekt te worden. Open staan voor dit mysterieuze deel zorgt dat we onszelf kunnen ‘vervolledigen’ en onszelf ‘volledig voelen’.
Een Mythisch Creatief Leven is in contact staan met dat dieper deel van jezelf en de wereld, de natuur om je heen. Het is een leven leiden in verbinding met het verhaal in jezelf en de beelden die je bezielen. Dankzij het kennen van je persoonlijke mythe kan je jezelf terug weven in de collectieve mythe, in het verhaal van de wereld, en in de anima mundi, de wereldziel, de prachtige kosmos waartoe we behoren. Wanneer je het mythische toelaat in je leven en je dat gaat belichamen, voel je hoe diepere lagen in jezelf worden aangesproken. Door te werken met mythe, archetypen, dromen, sprookjes en door creatieve, beeldende, maar ook lichaamsoefeningen te gebruiken, kunnen we onze unieke gave onderzoeken en ons doel in het leven begrijpen.
Een Mythisch Creatief Leven is een workshopreeks waarbij we in een groeigroep aan de slag gaan doorheen het jaar. Ik reik jullie oefeningen aan om oude de verbinding met jezelf en het collectief nieuw leven in te blazen en de magie van het alledaagse te ontgrendelen. Ik breng jullie in contact met verhalen en sprookjes, archetypes, het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf, de alchemie, de natuur en met creativiteit. De groep is een vaste groep, maar wil je eerst proeven? Kom dan naar de proefdagen eind augustus. De proevertjes staan dus open voor iedereen die eens wil voelen wat het is.

 

Proevertjes

Een workshop waarin je verschillende manieren leert kennen om in contact te komen met de Anima Mundi (wereld-ziel) of het onbewuste. Gedurende drie uur krijg je een eerste aanzet om te werken met beelden in jezelf, alsook enige uitleg over verschillende begrippen die je kunnen helpen om het (collectief) onbewuste beter te begrijpen. Er wordt gecreëerd, er wordt gevoeld en er wordt gedeeld.

Praktisch

23 augustus 2021 van 13u30 tot 16u30

OF

24 augustus 2021 van 9u30 tot 12u30

45 euro, alle materiaal en snack inbegrepen

Waar? Bergstraat 12, 1755 Oetingen

Live, in verbinding, met de nodige bescherming. Plaats voor max. 6 personen om sanitaire regels te respecteren.

Proeft dit naar meer? Wil je je blik op de wereld transformeren?

Schrijf je dan in voor de reeks die start in de herfst.

Opgepast! Daar is het een vaste groep zodat de diepgang niet enkel in de oefeningen te vinden is, maar ook in de verbinding met de anderen.

INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN !

Schrijf je hieronder in voor het traject in groep.

Het traject – de groeigroep

We groeien niet enkel door te luisteren naar ons innerlijk verhaal, maar ook door het af te toetsen met de verhalen van anderen en van de wereld om ons heen. Op een constructieve, creatieve manier gaan we in een groeigroep aan de slag met onze eigen mythe en onze eigen innerlijke beelden, maar luisteren we ook naar wat de ander ons kan brengen.

De thema’s waarrond er zal gewerkt worden zijn basisbegrippen zoals symbolen, archetypes, dromen en het onbewuste. Alsook diepere concepten zoals alchemie, het mannelijke en vrouwelijke (animus/anima), het onzichtbare en de schaduw, onze voorouders, het sacrale of numineuse.

We gebruiken hiervoor onder andere sprookjes en mythe en gaan die doorgronden om ze beter te begrijpen en te verbinden met onze eigen mythe. We leren ook met verhalen werken om onszelf terug te vinden. We gaan de verbinding aan met ons lichaam en met de natuur, want belichaming is belangrijk. We installeren samen het magische en het sacrale in ons leven.

We gaan op zoek naar ‘de weg van de Heldin’, je eigen persoonlijk levenspad, maar ook naar de missie die je daarop kan volbrengen.

Door een heel jaar samen te groeien, verdiepen we de verbinding met onszelf en met elkaar en vormen we een eenheid in al zijn diversiteit. De insteek is LEREN – LEVEN of DOEN – ZIJN. We leren samen, we beleven en creëren samen om het dan te voelen en te zijn.

Praktisch

10 halve dagen gedurende het schooljaar 2021-2022.

15 sept., 16 okt., 17 nov., 8 dec. 2021 + 12 jan., 23 feb., 16 maart, 20 april, 11 mei, 18 juni 2022

van 9u tot 12u (we starten stipt op tijd en sluiten op tijd af)

Waar? Bergstraat 12, 1755 Oetingen

Live, in verbinding, met de nodige bescherming. Bij nieuwe Covid-maatregelen wordt er samen naar een oplossing gezocht voor de workshops die volgen. Terugbetaling is dan ook een mogelijkheid. 

Plaats voor max. 6 personen om sanitaire regels te respecteren.

 






Mollie error: Unauthorized Request - Missing authentication, or failed to authenticate


Dit proevertje en deze groeigroep zijn iets voor jou als je …

… graag willen leren hoe je je mythische verbeeldingskracht kunt cultiveren.

… graag de mythische en archetypische patronen wil begrijpen die aan het werk zijn onder de oppervlakte van je leven en in de wereld om je heen.

… verder wil gaan dan het louter theoretische.

… uitgenodigd wil worden om nieuwe manieren van denken over de wereld en je plaats daarin wil creëren.

… nieuwe rituelen wil leren kennen die je zullen helpen om elke dag dieper en rijker te leven.

… graag wil leren hoe je archetypen, sprookjes en ideeën, technieken en oefeningen uit de Jungiaanse en archetypische psychologie in je leven kunt implementeren en ermee wil leren werken buiten een therapeutische context.

 

De reeks is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Jung, James Hillman en andere post-jungiaanse analytici. Ook Martin Shaw, Sharon Blackie en andere grote verhalenvertellers komen aan bod. Tenslotte is de manier van werken tijdens de workshops gebaseerd op AMC©, een methode in het leven geroepen door Csilla Kemenczei. Meer lezen hierover kan hier.

 

Wees welkom in dit Universum en in deze groeigroep.