Wie ben ik?

Sarah Timmermans

Sarah Timmermans

INTEGRALE WELZIJNSCOACH - VOETREFLEXOLOGE

Mijn naam is Sarah Timmermans. Ik werk halftijds in het onderwijs als ondersteuner en halftijds van thuis uit als schrijfster, creatief coach en therapeut en voetreflexologe.

In het onderwijs ben ik aan de slag als ondersteuner voor het buitengewoon onderwijs. Ik ondersteun scholen van het gewoon onderwijs om kinderen met bijzondere noden (TOS, ASS, gedragsproblemen …) beter te helpen integreren in de klassen. Ik werk samen met leerkrachten, schoolteams, ouders én de leerlingen zelf. Eerder was ik elf jaar klasleerkracht in de lagere school van het buitengewoon onderwijs en werkte ik eveneens twee jaar lang een nieuw project uit rond het sociaal en emotioneel welzijn van kinderen en jongeren.

Naast mijn job in het onderwijs studeerde ik de voorbije jaren verder als gezondheids- en voedingsconsulent, als voetreflexologe (met een specialisatie voor zwangere vrouwen en subfertiliteit), als evolutie-coach, als animator in het creatief dagboekschrijven en als creatief therapeut.

Ik heb sinds 3 jaar een privé-praktijk waar kinderen, jongeren en volwassenen komen voor persoonlijke zelfontwikkeling en groei aan de hand van creatieve technieken, voor advies rond voeding en levensstijl, voor ontspanning en balans via voetreflexologie.
Ik schreef het boek “Het Creatieve Dagboek” dat in maart 2017 uitkwam bij uitgeverij De Driehoek. Als fervente dagboekschrijfster, stimuleer ik andere mensen om met deze tool aan de slag te gaan om zichzelf beter te leren kennen. In mijn ateliers voor groepen en in mijn individuele begeleidingen gebruik ik ook nog symboliek, verhalen (sprookjes, mythes en legendes) en eventueel tarot als psycho-analytisch instrument.

Ik blijf mezelf bijscholen in zowel technieken als art-journaling, handlettering (moderne calligrafie), als in levensthema’s en hulpverlening zoals rouwverwerking en stervensbegeleiding, relatie-begeleiding en droom-analyse, archetypen en symboliek, Levende Voeding, dans- en bewegingstherapie, psychologie …

In mijn vrije tijd ben ik dus leergierige student en boekenwurm, maar ook gewoon mama van twee kleine kinderen en echtgenote. Ik kook graag, eet graag en hou van beweging, het liefst in de natuur. Ik hou van kliederen met verf en nieuwe creatieve technieken uit te testen. En bovenal probeer ik volgens mijn 10 geboden te leven.

10 richtingaanwijzers voor het leven … of 11.

Onlangs vroeg een dierbare vriendin me om mijn 10 geboden op te schrijven: 10 dingen waarvoor ik me engageer tijdens mijn leven en mijn tijd op aarde. Niet dat ik daardoor perfect moet worden, maar gewoon ... een soort zachte richtlijnen die me een visie geven, een...

sarah.benjamin.timmermans @gmail.com

+32 (0)497 94 48 39

Pin It on Pinterest

Share This