Rouw & verlies

Stap voor stap met creatieve technieken de werklijkheid van het rouwproces een plaats geven.

Vroeg of laat maken we allemaal kennis met verlies. Verlies van een persoon, maar evenzeer het verlies van een woonplaats, gezondheid, partner, een levensdroom, … Daarna start het rouwproces. Rouwen is een pad dat je langzaam bewandelt, stap per stap en waar je af en toe wel eens een schouder bij nodig hebt: om uit te rusten, om op te huilen of gewoon om in stilte bij te zijn. De activiteiten, hier aangeboden, willen zo’n schouder aanbieden of willen je leren je eigen schouder te zijn.

Een perfecte combinatie met psychotherapie.

« Only in the darkness, you can see the stars. »

Wat heb jij nodig ?

Groepsworkshop

De kracht van de groep is herkenning, het gevoel er niet alleen voor te staan en vooral een rustige en veilige sfeer.

Individuele begeleiding

Bij een individueel traject ligt de nadruk op jouw persoonlijke behoeften en jouw verhaal.

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie gaat het om lichamelijke zorg dankzij accupressuur en massage op de voeten en geestelijke zorg dankzij een goed gesprek.

Groepsworkshop

Het Rouwschrift

Rouwen is een pad dat je langzaam bewandelt, stap per stap. Het atelier “Het Rouwschrift” zorgt ervoor dat we dit pad kunnen verkennen en tot uitdrukking brengen. Het brengt diepgang in het rouwproces dankzij het in beweging brengen van onze innerlijke beelden en het creëren van symbolische bladzijden. Het zorgt voor een bevrijdend gevoel en een integratie van de beleving, maar respecteert ook de waarde van het verlies.

“Het Rouwschrift” helpt om een rituele doortocht te maken in het rouwproces. Het schrift zelf wordt een waar kunstig voorwerp dat een weerspiegeling is van het psychische werk dat werd gerealiseerd.

Dit atelier is voor mensen die een rouwproces doormaken. Dat kan gaan over het verlies van een persoon, maar evenzeer over het verlies van een woonplaats, gezondheid, partner, een levensdroom, … Tijdens het 

atelier gaan we de werkelijkheid van het rouwproces onder ogen zien, de pijn van het rouwproces beleven en tot uiting brengen door schrijven, collage en schilderen in een schrift. Het atelier leidt tot een soort artjournal, symbool van de afgelegde weg en symbool voor ons persoonlijk rouwproces.

Geen enkele kunstige vaardigheid is vereist ! Alle materiaal is inbegrepen. Bladzijde na bladzijde worden verschillende fases van het rouwproces verkend via technieken van het Creatieve Dagboek en Artjournaling.

Het Rouwschrift werd ontworpen door Nathalie Hanot, psycholoog en therapeut. Het is een krachtige methodiek die zijn wortels ook heeft in de creatieve therapie.

Het is een prachtige toevoeging bij psychotherapie.

15 en 16 november 2019

van 9u tot 16u

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

€180

voor 2 dagen (in groep)

Water, thee, een knabbel en alle creatief materiaal inbegrepen.

Inschrijven voor atelier ‘Het Rouwschrift‘. Mijn gegevens:

9 + 8 =

Wil je liever een individuele begeleiding?

Soms ben je wat onzeker over je verhaal. Of hou je niet van een groep. WIl je liever wat tijd voor jezelf? Dan is een individuele begeleiding voor jou ideaal. Het gaat om dezelfde workshop als het Rouwschrift, maar dan afgestemd op jou en op jouw verhaal.

Heb je behoefte aan deze individuele aanpak ? Neem dan gerust contact op.

€50/u

Een sessie duurt 2 uur. Er zijn individueel minimum 5 sessies nodig om het traject te doorlopen. De sessies kunnen naar wens gespreid worden over een langere periode.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Voetreflexologie

Voor al wie rust en ontspanning nodig heeft … gecombineerd met een goed gesprek.

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat zich in de voeten de reflectie of afspiegeling bevindt van het hele lichaam. Door het geven van een prikkel (een druk) op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie elders in het lichaam. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangespoord de harmonie in het lichaam te herstellen. 

Reflexologie vermindert vooral stress en zorgt voor diepe relaxatie. Het verbetert de circulatie, zuivert hierdoor het lichaam, revitaliseert en brengt het hele systeem in balans. Het stimuleert de creativiteit en de productiviteit (wat ook een logisch gevolg is van ontspanning). Voetreflexologie is één van de topmiddelen van een preventieve gezondheidszorg. 

€50/u

Een sessie duurt 1 uur. 10 euro per bijkomend kwartier.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Wend je gezicht naar de zon toe,

dan valt de schaduw achter je.     Manu Keirse

Creatief anti-pieker ritueel

Of zullen we het eerder rustgevend-reinigend ritueel noemen? In het fantastische boek "Le Carnet de Deuil" van Nathalie Hanot vind je verschillende oefeningen om met rouw en verlies om te gaan. Allemaal gebruik makend van 'het creatieve dagboek'. Maar verschillende...

Liefde inblikken

We staan er niet gemakkelijk bij stil, maar er zijn ouders die een heel andere weg lopen met hun kinderen dan de meesten van ons. Deze maand gaf ik een workshop voor ouders met wat Manu Keirse noemt 'een levend verlies'. Een verlies dat nog leeft, zo letterlijk mag je...

Verandering … een niet zo welkome gast.

"Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens." Omgaan met verandering, een nieuwe vorming voor ondersteuners van het ONW-Centrum. Slechts een klein groepje mensen durfden (of konden) zich inschrijven . Omgaan met verandering,...

Time is money

Deze post ga ik niet alleen voor U schrijven, maar vooral ook voor mezelf. Ik ken alvast enkele vriendinnen die met een brede smile voor hun scherm deze tekst gaan lezen want die kennen allemaal mijn ding met TIJD. De alombekende "Time is money" is nu keiharde...

9 stadia waar iedereen weleens doorheen moet

Iedereen rouwt weleens. Iedereen raakt weleens iemand of iets kwijt: een ouder, een broer of zus, een vriend, een kind, een huis, een job, een relatie, een dier, ... Over het rouwproces is veel geschreven omdat het gaat over een diep menselijk (en dierlijk) proces. De...

sarah.benjamin.timmermans @gmail.com

+32 (0)497 94 48 39

Pin It on Pinterest

Share This