Steeds meer mensen willen graag op een andere manier geholpen worden dan met enkel gesproken woorden. Sommige dingen die je meemaakt, kan je nu eenmaal moeilijk in woorden uitleggen. Dan kunnen beeldende technieken helpen.

In mijn praktijk gaan we aan de slag met beeldende technieken: we tekenen, knippen, plakken, gebruiken klei, karton, allerlei voorwerpen, … Maar evengoed gebruiken we actieve imaginatie, relaxatie, lichaamsoefeningen, wandelingen in het bos … Alles wordt op maat gemaakt en vaak ter plekke beslist. Soms gaan we aan de slag met een verhaal, een sprookje, een mythe, soms blijven we bij jouw verhaal.

Er wordt ook gesproken, dat zeker, maar er wordt evengoed veel gezwegen en gecreëerd. Het is een mix van narratieve therapie, creatieve therapie (AMC©) en lichaamsgerichte therapie.

De behoefte van de persoon die met zijn verhaal komt primeert. Hij of zij vertelt en in functie daarvan worden oefeningen aangereikt. Iets DOEN met je verhaal geeft je weer wat gevoel van controle over datgene wat je overkomt, je hebt symbolisch het gevoel dat je je verhaal kan kneden. Maar iets doen met wat je overkwam, geeft je ook de mogelijkheid om dat wat je voelt en ervaart te uiten, niet enkel in taal, maar ook in beeld.

Als therapeut heb ik de waarheid niet in pacht en ken ik de oplossing niet voor de vraag waarmee je komt, maar heel graag ben ik je bondgenoot op je weg, je gids daar waar het nodig is, je luisterend oor, je spiegel … Ik voel me zeer vereerd om met jou op pad te gaan. Elk verhaal is ook voor mij een geschenk, want zoals Carl Jung zei: “De therapeut verandert de patiënt, maar de patiënt transformeert ook de therapeut.” En dat is absoluut zo.

Zit jij met een verhaal? Boek dan een afspraak.