Het boek ‘Imagine. Shoot. Create.’ van Annegien Schilling is een boek over creatief fotograferen. Annegien is een bekend instagram-fotografe (fetching_tigerss). Ze maakt surrealistische zelfportretten met een boodschap. Haar manier van werken is eenvoudig en tegelijk heel verrassend. In haar boek legt ze uit hoe ze te werk gaat.

Ik vertaalde wat ze deed naar het Creatieve Dagboek. Annegien neemt 2 foto’s en combineert ze dan tot een creatief geheel met een verhaal. Ik heb dus deze vakantie mijn tijd gespendeerd met het combineren van 2 tijdschriftfoto’s en er dan een boodschap bij geschreven. De werkwijze is eenvoudig:

  1. Zoek voor jezelf een grote foto uit een tijdschrift die je in je dagboek plakt.
  2. Zoek een foto van één voorwerp of dier of persoon. Knip deze nauwkeurig uit.
  3. Combineer beide foto’s tot een surrealistisch geheel, maar waar voor jou toch betekenis in zit.

Tip: Weet je niet goed wat te maken? Kies om te oefenen lukraak een grote foto uit een tijdschrift en pluk ergens een voorwerp/dier/persoon. Knip deze laatste foto nauwkeurig uit en schik hem eens op verschillende plekken op het blad: wat als je voorwerp in de lucht vloog, op iets stond, onder de aarde lag of zich achter iets verschool (dan moet je hem wel deel verknippen) ? Welk effect zou dat geven? Aan wat zou je dat doen denken? Welke gekke tekst kan erbij?

Als je wil mag je je creaties eens delen op Facebook op mijn pagina of in de Creatief Dagboek groep.