Ik leerde Inge kennen tijdens een opleiding tot gezondheidsbegeleider toen ik een buddy zocht om de lange afstanden mee te rijden van en naar onze lesplek. Twee vrouwen, totaal verschillend, 4 jaar lang, in dezelfde auto, 3 uur per week. Dat heeft voor wat herinneringen gezorgd, dat kan ik je wel zeggen.

We zijn in contact gebleven, ondanks het afstuderen, en we zijn elk blijven evolueren. Soms wat dichter naar elkaar toe, soms weer wat verder van elkaar af, maar altijd met de veronderstelling dat het niet voor niets was dat we in diezelfde auto beland waren, zoveel jaren geleden.

Twee jaar geleden wou ik me verdiepen in creatieve therapie in Luik en ik vroeg Inge of ze geen zin had om mee te gaan. Twee maand later zat ze opnieuw met mij in de auto, 2 jaar lang, één keer per maand, gedurende 4 uur. Nog meer herinneringen … en vooral de groeiende goesting om samen iets te doen met onze talenten, met onze interesses en met onze passie !

In maart was het zover en mochten Inge en ik in Luik een hele dag een groep vrouwen inwijden en begeleiden. Het thema van de dag was vrouwelijkheid en sensualiteit. Inge leidde de mensen door taoïstische oefeningen om dichter bij zichzelf, hun lichaam, hun sensualiteit en hun vrouwelijkheid te komen waarna ik deze ervaringen verankerde in de materie met beeldende technieken. Een mix van sfeer, zachtheid, het creatieve, de symboliek, poëzie, ademhaling, energieën, bewust-zijn, … Het was een bijzondere dag.

Twee weken later kregen we nog leuke reacties van de deelneemsters via berichtjes of via gesprekken. Eén van hen zei: “Jullie brengen echt iets unieks, iets nieuws, niet te vergelijken met al de rode tenten en vrouwengroepen.” En dat is exact wat we graag willen: iets unieks brengen naar vrouwen toe. Iets dat een mengelmoes is van alle thema’s die de revue passeerden tijdens onze gesprekken in de auto. Lang leve de lange autoritten !

Om onze projecten te bundelen startten we Nin-Anna op. Zoek ons gerust op op Facebook of neem een kijkje op onze website. Onze projecten vind je er zoiezo op terug.