Ik hou ervan wanneer de magie van het leven zich recht voor mijn ogen ontvouwt. Het zit hem in grote dingen, maar soms ook in de kleine. Wanneer dingen op je pad komen die perfect passen bij de dingen die je op dat moment bezig houden, heb je twee keuzes: het zien als toeval of het zien als geen toeval.

U denk waarschijnlijk “Waar heeft die het nu over?”. Laat ik het even verduidelijken: de dingen zien als toeval is realistisch, dat wel. Het is nuchter, laat het ons zo stellen en hoogstwaarschijnlijk juist. Maar interessant maakt het je leven niet.

De dingen zien als niet zo toevallig, zorgt voor magie in het leven. Van het niet toevallig kaas kopen bij de buren en daar de uitgever ontmoeten die uiteindelijk je boek uitgeeft tot het vinden van een middel tegen misselijkheid in de rugzak die je al jaren niet gebruikt en toevallig op de dag dat je misselijk bent meeneemt op uitstap. In het grootse en in het kleine… toeval bestaat niet als je let op synchroniciteit in je leven.

Volgens C.G.Jung was dat het grote verschil tussen toeval en synchroniciteit: Toeval is iets dat toevallig gebeurt en verder gaat het niet. Synchroniciteit is iets dat toevallig gebeurt, maar waar jij een betekenis aan geeft (een link maakt, een verband legt met iets anders, de zin van inziet). Wel, als je het leven ziet als één groot synchroniciteits-gebeuren … dan beloof ik je vuurwerk en feest. Het versterkt je aandacht voor de kleine dingen en je verbeelding, het maakt je hart groter en opener, het doet je het leven smaken als een drie-sterremenu, het zorgt voor troost en warmte, het maakt je leven zinvol, spannend en boeiend, het zorgt regelmatig voor vlinders in je buik en huppelkriebels in je voeten. Het maakt je leven puur en kleurrijk.

En dan is het een kwestie van symboliek leren gebruiken, associaties maken, het leven zien ontvouwen en ervan genieten als van een goede film.

Wat denk je ? Waar kies jij voor ? Ben jij bereid de magie van het leven te zien?

 

Kom over synchoniciteit en symboliek leren tijdens de workshop “Creatieve dromenanalyse” op 23 augustus 2018 van 19u tot 22u. Schrijf je in via mail. Meer info: www.sarahtimmermans.com