Dag 10, de derde eetdag.

Menu voor vandaag:

  • ‘s morgens: gezond fruitontbijt, zoals dat van Pascale Naessens OF gewoon fruit met yoghurt
  • Overdag: drink veel water
  • ‘s middags: een luchtig slaatje met wat gestoomde groentjes of wat humus of een quinoa taboulé
  • namiddag: een stuk fruit, thee met honing en citroen
  • ‘s avonds: bataat en courgette in de oven

Blijf veel water drinken ! En blijf goed voor je lichaam zorgen ! Laat je niet verleiden door de opkomende paaseitjes. Doe zo voort, eet kleine porties en beweeg voldoende: ga wandelen of fietsen.

Ik schrijf deze blog twee weken na mijn detox en ik sta paf ! Het werkt ! Ik ben geen gram aangekomen en nochtans, ik eet. Ik eet wat ik lekker vind, ook dessertjes, ik ga uit, bij mensen eten, maar er komt niets bij. Wat doe ik? Gewoon kleine porties nemen. En enkel eten als ik honger heb. Volgen twee maaltijden te kort op elkaar? Dan eet ik één van de twee niet. Ik besef nu hoe vaak we eten. Voortdurend eigenlijk. Ik voel me beter, veel beter en ik heb helemaal geen honger! Ik met mijn kommetjes bij elke maaltijd en goed luisteren. Ik merk dat ik niet goed luister naar mijn lichaam wanneer ik moe ben of gefrustreerd, dus ik probeer het moe zijn voor te zijn en altijd even stil te staan bij mezelf en mijn eetpatroon: heb ik echt honger? Of ben ik moe?

Nog eens: mijn doel met deze detox was niet gewicht verliezen, maar wel, me beter voelen. 5 kilo minder voelt gewoon veel beter. Dus we gaan dat zo proberen houden. Op Okinawa, een eiland waar een hoog aantal honderd-jarigen leeft, is één van de dingen die de mensen doen ‘hun maag vullen voor 80%’. Dat is exact wat ik vanaf nu wil doen. Niet meer teveel eten, me niet meer overeten, niet meer eten zonder honger, maar gewoon eten wanneer ik honger heb en eten tot een voldoende voldaan gevoel. En vooral: genieten!