Het is weer lente, ik voel het gewoon en dus kriebelt het om weer allerlei dingen uit te testen, uit te voeren en op te ruimen. Mijn kelder heeft er al aan mogen geloven. Helemaal proper is hij. Twee dagen heeft het me gekost. Ja, ik geneer me niet met te zeggen dat mijn huis verre van altijd in orde is. Maar fris voelt het, nu er een ‘voor’ en ‘na’ foto mogelijk is.

En het kriebelt nog: om de moestuin aan te leggen. Die prachtige zon doet ons opruimen, alles plannen, voorzaaien … Buiten zitten, daar heb ik zin in. Dus ik fiets weer, ik ga wandelen met vriendinnen, ik verzorg mijn plantjes.

Leeft de mens nog met de seizoenen mee … dat is de vraag die ik mezelf stel. De seizoenen zijn sterker dan onszelf. Ze zitten in ons en ze overheersen ons. Het kan niet anders dan dat we er iets van merken. Het is alleen jammer dat we de wereld op z’n kop zetten: we leven op hoog tempo in de winter en nemen vakantie in de zomer. Terwijl we eigenlijk hondsmoe zijn en depri in de donkere dagen, wegens te weinig zonlicht en koude, en meer energie hebben in de zonnedagen omdat het zo lekker warm en zonnig is.

Ik pleit voor een grotere vakantie in de winter ! Ik hoorde zelfs ergens waaien dat het de microbes minder zou helpen verspreiden. Hop, alleen maar voordelen. Twee maanden in de winter (december, januari) en een drietal weken in de zomer. Meer moet dat niet zijn.

Winter … een tijd om te bezinnen, om rust te vinden, om te cocoonen, om warme thee te drinken voor de haard.

Zomer … een tijd om te bewegen, actie te ondernemen, mensen te zien en buiten te komen.

En dan nu begint de lente … het seizoen om op te ruimen wat we in de winter gestockeerd hebben: spullen, gedachten, boeken … We kunnen ons klaarmaken voor een nieuw begin !

De kelder is al opgeruimd, mijn kleerkast uitgemest, en mijn eerste zaadjes gezaaid … Morgen begin ik met een opkuis van mezelf: een detox. Deze keer test ik de Buchinger Methode uit. Een boek dat al enkele maanden in mijn kast naar mij ligt te lonken. Een zachte manier om te vasten, te detoxen, te zorgen voor jezelf. Zorgen voor mijn lijf. Zorgen voor mijn gezondheid. Want mijn lijf heeft invloed op mijn geest en omgekeerd.

Wil je meedoen? Hou de blog in het oog, ik hou je nog op de hoogte.