Ik heb besloten om enkele dagen te detoxen zoals ik hier al schreef.. Goed voor het lichaam, goed voor de geest. En het is lente, dus de perfecte tijd hiervoor. Er zijn heel wat manieren om te detoxen. Twee jaar geleden omschreef ik er hier enkele. Dit jaar ga ik voor de Butchinger Method. Een zachte manier van vasten, die in Duitsland en Spanje toegepast wordt in een centrum en waar een boek over bestaat. In het boek vind je alle uitleg over waarom het goed is, wat je moet doen, waar je op moet letten … Tien dagen stellen ze voor. Maar natuurlijk mag je ook langer detoxen. Het is een methode dat ik nog niet uitgeprobeerd heb, dus hop … hier gaan we.

Omdat het schrijven over zo’n detox me ook motiveert het echt te doen, schrijf ik hier even in een aantal artikels wat ik doe en welk programma ik volg. Het kan U maar inspireren om te volgen.

Dag 1 is vandaag.

De dag dat je normaal gezien een ticket richting Zuid-Spanje of Duitsland hebt genomen en dat je het centrum binnen gaat voor de kuur. Dag 1, de dag dat ik nog steeds thuis ben, werk en niet een centrum binnenwandel, maar mijn eigen huis. Detoxen doe je ideaal gezien wanneer je vrij bent van werk en tijd hebt om te rusten. Als ik, als jonge, werkende mama, op zo’n moment moet wachten dan detox ik de komende 10 jaar niet. Dus ik doe het toch en ik zie wel waar ik geraak.

Dag 1 is de transitiedag. De dag waarop ik de overstap maak tussen mijn gewoon patroon (gisterenavond een boterham met kaas, fruit, gisterenmiddag spaghetti en ergens om 4 uur nog een ijsje) naar een ander patroon.

Menu voor mijn lichaam vandaag:

  • ‘s Morgens een licht vegetarisch ontbijt. Ik kies voor een mango-avocado-ontbijt met appels in stukjes erop.
  • ‘s Middags eet ik een lichte vegetarische maaltijd. Ik kies voor groenten in de oven.
  • ‘s Middags eet ik een lichte vegetarische maaltijd. Ik kies voor een grote sla, geraspte wortelen en wat feta, olijven, tomaatjes, pitten en zaden …
  • Heel de dag drink ik thee en water.
  • In de namiddag neem ik een rustmoment van 20 minuten terwijl ik naar muziek luister.

Menu voor de ziel: me bewust worden van de ratrace waarin ik leef.

Motto van vandaag: de tijd nemen om zelf bewust te worden van het feit dat ik in detox ga.

Ik werk maar een halve dag morgen dus heb ik voldoende tijd om in de namiddag wat te dagboeken. Ik beslis ook, als het weer het toelaat, om morgen met de fiets te gaan werken. Want beweging en frisse lucht tijdens een detox is belangrijk.

Zin om mee te doen? Lees morgen verder !