Onlangs vroeg een dierbare vriendin me om mijn 10 geboden op te schrijven: 10 dingen waarvoor ik me engageer tijdens mijn leven en mijn tijd op aarde. Niet dat ik daardoor perfect moet worden, maar gewoon … een soort zachte richtlijnen die me een visie geven, een way of life … die me richting geven, me moed geven en me zin geven in het leven … of die mijn leven zin geven, ‘t is maar hoe U het bekijkt.

Ik deel ze graag met U. Misschien vind U er zelf ook 10 voor uzelf en uw leven… een uitstekende dagboekoefening.

Ik engageer me voor …

  1. moeder aarde, de natuur, het natuurlijke.
  2. de fysieke en psychische gezondheid van mens en dier.
  3. eenvoud, back to basics.
  4. bewustzijn, bewust leven, bewust gebruiken, bewust maken.
  5. het kind, het kindse, het speelse, het kinderlijke, reclaiming childhood.
  6. kennis en wijsheid, begrijpen, onderzoeken, bewaren en doorgeven.
  7. creativiteit en het creëren.
  8. respect en vertrouwen, rekening houden met, laten zijn, weten dat, het groter geheel zien
  9. authenticiteit & integriteit, walk your talk
  10. spiritualiteit, het groter geheel, verbinding

En uiteindelijk verzon ik er nog een 11de, omdat ik mezelf zo vaak vergeet in het geheel:

En bovenal engageer ik me voor MEZELF, voor mijn (eigen)waarde, mijn levenspad en levensopdracht

Ik daag U uit om er zelf 10 op te schrijven. Eens te kijken wat belangrijk is voor U. En misschien post U ze hieronder of hoor ik ze van U? Hang ze in ieder geval op uw koelkast, in uw badkamer, op de toiletdeur … als het maar zichtbaar is. En lees ze regelmatig.

P.S. Die dierbare vriendin (she’s the best) helpt ook andere mensen om de dingen helder te zien in het leven. Moet U maar eens gaan kijken. Ze is TOP in haar job!