Zentangle, ken je dat ?

Het is het creëren van mooie beelden door gestructureerde droedelpatronen te gebruiken. Het tegenwoordig razend populaire Zentangle is een ‘uitvinding’ van Maria Thomas en Rick Roberts. Overal in de winkels vind je boeken die je tonen hoe deze patronen te tekenen.

Het is heel eenvoudig en je hebt er niet veel materiaal voor nodig. Neem papier, een dunne zwarte stift of een tekenpotlood en je kan al aan de slag. De bedoeling is dat je een repetitief patroon vindt van lijnen of vormen. Een rijtje bolletjes is al voldoende. 

Zentangle is fijn en ontspannend. Het Creatieve Dagboek maakt er ook gebruik van. Maar het Creatieve Dagboek doet MEER !

Stel nu dat je je eerst ontspant door te doedelen. Je laat je hand dansen op het papier. Je gedachten laat je de vrije loop. Waarom ze dan niet de vrije loop op papier laten ? Verwerk je gedachtenspinsels in je doedels, in je zentangle … en maak van die zentangle dat tikkeltje meer: dat zoeken naar jezelf, dat loslaten van gedachten, het verwerken van de dingen van de dag … DAT is een creatief dagboek: het mengen van verschillende vormen van expressie zoals het tekenen met het schrijven.

Op een eenvoudige manier kan je dus ontspannen, je focus verhogen, bepaalde creaties in je dagboek opwaarderen én aan je eigen ontplooiing als persoon werken.