Blodeuwedd, de naam zegt je waarschijnlijk niets. Hoogstwaarschijnlijk krijg je zelfs de naam niet uitgesproken. En toch is haar verhaal voor velen op deze aardbol heel herkenbaar.

Blodeuwedd is de Keltische legende van een vrouw die gemaakt werd uit 9 bloemen. Ze werd gemaakt om te huwen met Llew zodat hij alles zou krijgen waar hij van droomde: een land, een titel, een naam en een vrouw. Er werd haar niets gevraagd en toch diende ze hem gedurende jaren. Tot op de dag dat ze een zelfbewuste, krachtige man tegenkomt en met hem wil vertrekken… maar ze zit vast in haar huwelijk.

De legende gaat over de vrouw die volgt wat er van haar wordt verwacht en tot het besef komt dat dat wat ze leeft niet is wat ze wil leven. Ondanks de verwachtingen van de wereld om haar heen, beslist ze om voor haar passie te gaan waardoor ze pure wijsheid wordt.

Leef jij ook in functie van de de verwachtingen van anderen, van de maatschappij of zelfs van jezelf ?

Wat zijn jouw passies ? Wat zijn jouw verlangens ?

©Selenah Fenech

Wil jij op zoek gaan naar dat stuk wat echt bij jou past ? Kom dat stuk creëren.

Atelier De lente van Blodeuwedd – zaterdag 25.03.2017 – van 9u tot 16u
Inschrijven: sarah@inwoordenbeeld.be