En moest de Toren kunnen spreken … dan zei hij:

“Ik ben de tempel: de hele wereld is een altaar dat ik heilig maak. Mijn bestaan bewijst dat de wereld heilig is, dat het leven een onophoudelijk bouwsel is.”

“Met mij ken je de vreugde, want een sleutel tot het heilige is. Ik ben het leven zelf, de transformatie en de reconstructie, de vlam en de energie van het levende, van alle materie en van de hele geest. Wil je in mij binnenkomen ? Dan zal je je moeten afvragen: wat is het feest ? Ik ben de natuurramp van het levende, het permanente onvoorzienbare, de fantastische catastrofe.”

“Een defensieve kroon verwijdert mij van de wereld. Een stop vol oud gebrabbel lag als een deksel over mijn geest. Wolken van oude, gekristalliseerde gevoelens weerhielden het licht dat vanuit mijn hartkloppingen ontstond.”

“Wie was ik in de somberheid van deze toren ? Dacht ik mijn innerlijk territorium te beschermen ?”

“En plots, van in mezelf, van buiten mezelf, kwam een ongelooflijke kracht, een liefde die de materie ondersteund. Mijn top is open gegaan. De energieën van de hemel en van de materie worden één, ze hebben me doorboord als een bliksemschicht. Ik kreeg de universele as, vibrerend. Ik was niet meer een toren, ik was een kanaal geworden.”

“En dus is de blijdschap van de vereniging uitgebarsten. Boven werd beneden en beneden boven. Ik werd de centrale pilaar van een kosmische dans. Ik was gewoon een menselijk lichaam, dat zijn oorspronkelijke energie terugkreeg.”

Vrije vertaling uit: La voie du Tarot – Jodorowsky.

Atelier De Toren VRIJDAG 24 maart 2017 – van 19u tot 22u

Info: https://www.sarahtimmermans.com/ateliers/kalender/