Als ik iets nieuws op mijn pad tegenkom, en het intrigeert me voldoende, dan kan je ervan op uit dat ik het zal uittesten. I love testing !

Deze keer sprak M. me aan over ‘The Bullet Journal’ en vermits een andere vriendin me altijd al de bijnaam ‘miss list’ gaf, omdat ik niets anders doe dan lijstjes maken (of zelfs lijstjes van lijstjes), dacht ik dat het eens tijd was om dit systeem uit te testen, wat, naar de filmpjes te geloven, een systeem is dat al je lijstjes overbodig maakt omdat je alles in één schrift verzamelt.

Eenvoudig blijkt het niet te zijn. Ofwel wil ik het weer te goed doen. Maar ik bekeek verschillende filmpjes om uiteindelijk te snappen hoe het ging. Het eerste filmpje was dat van de uitvinder zelf. Wat uiteindelijk een typisch mannelijke manier van handelen toonde: droog, eenvoudig, handig en gestructureerd. Daarna ging ik naar de meer vrouwelijke versies waar je al meer creatieve bladzijdes aantreft (zie alle video’s hieronder). Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik hou wel van een franje of twee.

 

En als je het in het Frans met een tikkeltje humor wil:

Ik testte het dus uit, voor u, voor mij … for the sake of testing. Sommige dingen vind ik wat omslachtig, sommige heel praktisch. Inderdaad, ik hoef niet meer heel het huis of al mijn boekentassen te doorzoeken naar het zoveelste lijstje dat ik kwijt ben. Alles staat in één schriftje. Maar sommige dingen zijn wat veel werk, zoals de future-log, vooral ook omdat ik google calendar gebruik om de agenda’s van mijn wederhelft en mezelf te synchroniseren.

Dus na 2 maanden testen … heb ik nog een Bullet Journal ? Ja, weldegelijk, hoewel hij weleens voor twee weken in de kast is verdwenen, heb ik hem nog steeds. Het meest waardevolle aan deze tool is dat je hersenen lijken te begrijpen dat eens je iets neergeschreven hebt, dat je hersenen tot rust mogen komen. Conclusie: ik pieker minder over wat ik allemaal al dan niet moet doen morgen en overmorgen en volgende week, waar ik aan moet denken, niet mag vergeten … want het staat gewoon neergeschreven. Het heeft dus wel iets.

Mijn idee ? Zeker uitproberen ! Maar haal eruit wat voor jou zinnig lijkt en laat het nutteloze voor wat het is.

Het toffe is wel dat ik er nog eens mijn Zentangle-, doodle- en handletteringliefde in mag botvieren.