En moest de Duivel kunnen spreken … dan zei hij:

“Ik ben Lucifer, de drager van licht. Mijn cadeau voor de mensheid is het wegbranden van elke moraliteit. Niemand kan me grenzen omleggen. Ik overschrijd alle wetten, ik verbrand de heilige boeken en de grondwetten. Geen enkele religie kan me bevatten. Ik vernietig alle theorieën, ik doe alle dogma’s ontploffen.”

“Ik leef in de diepte der diepten der diepten. Niemand leeft zo diep als ik. Ik ben de bron van alle afgronden. Ik ben de kracht van magma. De stank die de hypocrisie van alle parfums verklikt.”

“Ik ben het bewustzijn van de eeuwige vergankelijkheid. Het is ik, opgesloten in de catacomben van de aarde, die de kathedraal der hoop doet beven. Het is ik die, op mijn knieën, de voeten van de gekruisigden opknabbel. Die, zonder schroom, aan de wereld mijn open wonden presenteert, als hongerige vagina’s. Ik verkracht het rotte ei van de heiligheid. Ik duw de erectie van mijn gedachte in de morbide droom van de hogepriesters om vervolgens het koude sperma van mijn verachtig in hun travestie te spuwen.”

“Geen vrede met mij. Geen gezellig huisje. Geen suikerzoet evangelie. Geen maagden.”

“Ondanks dat, in het diepste van mijn diepste grot, doe ik de toorts aan  die de ondergrond organiseert en structureert. Op een ladder klim ik tot aan de grote Creator om hem een offerande te brengen. De offerande van de transformatie.”

Vrije vertaling uit: La voie du Tarot – Jodorowsky.

Atelier De Duivel VRIJDAG 17 februari 2017 – van 19u tot 22u

Info: https://www.sarahtimmermans.com/ateliers/kalender/