Een hele poos geleden stootte ik op dit filmpje … (neem even de tijd om het te bekijken, want het is echt de moeite waard)

Ik voelde me helemaal thuiskomen. Dit is wat ik wou doen ! Niet toevallig ontmoette ik ook een fantastisch persoon die me de basis van het boekbinden toonde. En ik was vertrokken …

Nu maak ik mijn dagboeken zelf. Elk dagboek is persoonlijk, helemaal door mezelf uitgedacht en ontwikkeld. Daar zijn enkele voordelen aan verbonden:

  • Een dagboek maken kost tijd. Maar die tijd zorgt ervoor dat je een ‘ziel’ in je dagboek steekt. Zoals Paulus Berensohn het in het filmpje zelf zegt: “Making a journal yourself, endlessly deepens the pocess. You love the book, you serve the book.” (Een dagboek maken verdiept het proces duizend maal. Je houdt van het boek en je dient het boek.) Het dagboek wordt een weerspiegeling van wie je bent.
  • Een dagboek zelf maken zorgt ervoor dat je zelf kan kiezen welk papier je in het dagboek steekt en dus kan je voor variatie zorgen. En ja, papier heeft zijn kostprijs, maar het plezier daarna is dubbel zo groot.
  • Het is een creatief proces op zich en dus is het ook gewoon fijn en ontspannend om het te maken.

Na een dertigtal boeken genaaid te hebben, voel ik me klaar op het basisproces op mijn beurt door te geven. Voor allen die zich geroepen voelen:

Atelier Een dagboek maken.

Vrijdag 27 januari en 10 februari 2017 OF woensdagavonden 1/8/15/22 februari 2017

Meer info hier.