En moest de 13de kaart kunnen spreken … dan zei zij:

“Als je je haast, kan je me inhalen. Als je vertraagt, haal ik je in. Als je rustig stapt, stap ik met je mee. Als je begint te draaien, dans ik met je mee. Je kan me even goed meteen aankijken vermits onze ontmoeting onafwendbaar is. Ik ben je innerlijke schaduw, die die lacht achter je illusie die jij realiteit noemt. Je kan vluchten naar de andere kant van de wereld, ik zal altijd naast je staan. Sinds je geboren bent, ben ik de moeder die je keer op keer op de wereld zet. Wees dus blij ! Het is wanneer je me opmerkt dat het leven zin krijgt. Permanente onzekerheid, ik ben het geheim van de wijzen: zij weten dat ze enkel op mijn pad vooruit kunnen.”

“Diegenen die me in zich opnemen, worden machtige en krachtige zielen. Diegenen die me negeren, verliezen het heerlijke van het vluchtige.”

“Dankzij mij wordt alles stof. Denk niet dat het een tragedie is. Ik maak van de destructie een prachtig proces. Ik wacht tot het leven zich manifesteert met grootse schoonheid, om dan te verschijnen en alles te elimineren met dezelfde pracht. Wanneer ze op de top van haar groei is, begin ik alles langzaam af te breken met dezelfde liefde die nodig was om ze te doen groeien. Mijn vernieling opent de weg voor een constante creatie. Er is geen einde, er is geen begin. Ik ben in dienst van de oneindigheid, van jouw oneindigheid. Als je je overgeeft aan transformatie, wordt je meester van het vervliegbare. Het is door mij dat de goesting ontstaat in buiken en geslachtsdelen. De coïtus is er om de oneindigheid te overwinnen.”

“Reik me niet je hand, want onmiddellijk laat ik ze rotten. Schenk me je bewustzijn. Verdwijn in mij, om eindelijk alles te worden.”

tarot-28

Vrije vertaling uit: La voie du Tarot – Jodorowsky.

Atelier De 13de kaart VRIJDAG 16 december 2016 – van 19u tot 22u

Info: https://www.sarahtimmermans.com/ateliers/kalender/