En moest de Gehangene kunnen spreken … dan zei hij:

“Ik hang in deze positie omdat ik het wil. Ik heb mijn handen bevrijd van het willen vastleggen, toe-eigenen, onthouden. Zonder de wereld te verlaten, heb ik me teruggetrokken. Samen met mij kunnen jullie in een state of mind komen waar er geen wil meer is. Waar je niet meer gehecht bent aan woorden, emoties, relaties, verlangens en behoeften. Om me te onthechten, heb ik alle banden gebroken.”

“Ik heb het gevoel dat ik oneindig naar mezelf toe val. Ik ben diegene die nadenkt en niet dat wat gedacht is. Ik ben niet de gevoelens, ik observeer ze enkel vanuit een plaats waar enkel vrede heerst. Ik sta ver weg van elk verlangen en ik ken enkel onverschilligheid. Ik ben dit lichaam niet, maar enkel diegene die erin woont. Ik vind de actie in het oneindige niet-ageren.”

“Ik ga door pijn om de kracht van opoffering te vinden. Langzaam maak ik me los van alles wat je ‘mij’ zou kunnen noemen. Ik keer voortdurend terug in mezelf. Ik bezit niets, ik ken niets, ik kan niets, ik wil niets, ik mag niets.”

“Ik ben slechts nog een hart dat slaat en de schoonheid naar de anderen weerkaatst. Ik word de vredige zachtheid in elke pijn, de oneindige dankbaarheid, de deur die slachtoffers naar extase brengt. Het levendig licht dat in het donkerte van het bloed circuleert.”

tarot-27

Vrije vertaling uit: La voie du Tarot – Jodorowsky.

Atelier De Gehangene VRIJDAG 18 november 2016 – van 19u tot 22u

Info: https://www.sarahtimmermans.com/ateliers/kalender/