En moest de Kracht kunnen spreken … dan zei zij:

“Ik wachtte op je. Ik sta aan het begin van het tweede deel van de cyclus. Nadat je al het vorige hebt overlopen, kan je niet meer leven zonder dat je me tegenkomt. Ik zal je leren je angsten te overwinnen: met mij zal je klaar zijn om alles te zien, alles te horen, alles te proeven, alles aan te raken. Er zijn geen grenzen, maar het mentale zit vol angsten. Ik ben de obscure kracht die uit je opstijgt naar het licht.”

Vanuit het centrum, vanuit het ondergrondse van mijn wezen, komt mijn creërende energie te voorschijn.”

“Ik kan van elke eenvoudige steen een kunstwerk maken. Ik laat bomen groeien, met sappig fruit aan de takken. Ik verander de horizon in een purperen zee, levend, als een lange robijn. Elk van deze sporen die mijn krachtige voeten hebben geladen, wordt een bijenkorf waarvan honing druipt.”

“Ik laat de sublieme en woeste stuwkracht, die de wereld nodig heeft, circuleren in mijn lichaam … van onder naar boven, als golven van een oceaan. Noem haar zoals je wil: seksuele kracht, energie van de materie, draak, kundalini … Het is een onmeetbare chaos die ontstaat binnen in mij. In mijn buik verenigen de duivel en de engel zich, en vormen een draaikolk. Zoals een boom, strek ik mijn takken naar de hemel toe terwijl ik mijn wortels in de grond boor. Ik ben een ladder langs dewelke de energie stijgt en daalt. Niets maakt me bang. Ik ben het begin van de creatie.”

tarot-24

Vrije vertaling uit: La voie du Tarot – Jodorowsky.

Atelier De Kracht VRIJDAG 7 oktober 2016 – van 19u tot 22u

Info: https://www.sarahtimmermans.com/ateliers/kalender/