Dit artikel maakt deel uit van een hele reeks artikelen, vol tips en oefeningen, die gaan over ruimte maken. Heb jij ook nood aan plaats maken voor iets nieuw, voor de creatieve energie van de lente en aan je dagelijkse leven te ontdoen van rommel ? Kijk dan bij de categorie “ruimte maken” op de blog en lees alle artikels die verschenen zijn.

Met het minimalisme in mijn achterhoofd (lees hier over minimalisme), begin ik aan ruimte maken rond mezelf. Ik heb namelijk al enkele jaren de ervaring dat ruimte maken rond mezelf zorgt voor meer ruimte IN mezelf.

Ik las ergens over een man die besloot om elke dag, gedurende een maand, iets weg te geven uit zijn huis (aan iemand anders of aan de kringloop), en het aantal dingen die hij weggaf, kwam overeen met het nummer van die dag van de maand. De eerste dag gaf hij dus 1 ding weg, de tweede 2, de derde 3 dingen enz… Het minimalist-spel !

Ik heb twee weken paasvakantie voor mij. Tijd om daar eens een nuttige invulling aan te geven. Twee weken lang zoek ik elke dag een aantal voorwerpen bij elkaar, overeenstemmend met de dagnummer van de paasvakantie. De eerste dag van de paasvakantie (Paasmaandag) zal ik dus 1 ding weggeven, de tweede 2 enz … Gezien er minstens 14 dagen in de vakantie zijn, zal ik hoogstwaarschijnlijk minstens 96 dingen wegdoen. Ik ben benieuwd …

Hier is alvast een foto van het eerste ding …

blog 01

TO DO in je dagboek:

  1. Kleef een foto van het ding dat je weg gaat doen in je dagboek.
  2. Schrijf er een kleine afscheidsnota bij. Waarom heb je dit niet meer nodig ? Wat wens je het ding toe ?

journal 15