Positiv Art is een vorm van positieve affirmatie gebruiken, maar dan in beeld. Het is een soort visuele boodschap die veel sterker doorwerkt dan de gesproken taal, net omdat ons onderbewustzijn communiceert met de taal van symbolen.

Gebruik positive art na eender welk ongemak dat je voelde bij het maken van een oefening in je dagboek of bij het beleven van iets pijnlijks. Het kan ook zorgen voor rust in periodes van stress, angst, verdriet, woede … Het brengt vooral innerlijke rust.

Het gaat hier dus om een positieve tekening maken om een positieve intentie neer te zetten of om een positieve reactie te stimuleren zoals rustiger worden, jezelf te centreren, een probleem op te lossen, jezelf moed in te spreken, genezing te stimuleren op fysiek of emotioneel vlak, gewoon jezelf een plezier doen en je geluksgevoelens te stimuleren.

Het gaat hier niet om het negeren van problemen, maar wel om het stimuleren van een rustige, ontspannen houding waardoor de context positiever wordt.

TO DO

  1. Vertrek vanuit een negatief aanvoelende dagboek-oefening of vertrek vanuit een moeilijke situatie uit je dagelijks leven.
  2. Sluit je ogen en probeer te ontspannen.
  3. Positiv art kan zijn: een oplossing tekenen voor de situatie, maar ook een veilige omgeving, een genezing van een deel van je lichaam, een herstelling van een situatie, een positief symbool op een emotie tekenen, een collage met positieve, wenselijke beelden maken op een tekst met negatieve emoties, enz …

Voel je geen beelden opkomen of weet je niet goed hoe eraan te beginnen ? Gebruik dan gewoon helende kleuren op  je blad. Schrijf er eventueel affirmaties bij.

journal 08