En moest de Geliefde kunnen spreken … dan zei hij:

“Ik ben het bewustzijn dat schijnt als een ster, een levend licht in het centrum van je hart. Ik word op elk ogenblik herboren. Bij elke hartslag van je hart, verbind ik je met het hele universum. Ah, het plezier om lief te hebben ! Ah, het plezier om me te verenigen ! Ah, het plezier om te doen wat ik graag doe ! Ik ben de boogschietende cupido in jou die zijn pijlen schiet naar alles wat je zintuigen kunnen pakken.”

“Ik ben niet de vriendelijkheid of het welzijn. Ik ben de onvoorwaardelijke liefde. Ik leer je te leven in de verwondering, de erkenning en de vreugde.”

“Wanneer ik in jou doordring, communiceer ik goddelijke liefde aan elke cel van je lichaam. Ik blaas op je mentale als een warme zomerstorm en verwijder alle kritische taal, elke agressie, de vergelijkingen, de afkeuringen en alle vorm van trots. Ik sluip binnen in je seksuele energie om elke brutaliteit te verzachten, maar ook om de zin naar verovering of bezit te kalmeren. Als ik in jouw lichaam opga, dan is dat om je lichaam los te maken van de dictatuur van spiegels en modellen, van de blik van anderen, van de pijn van vergelijking. Ik zorg ervoor dat hij zijn eigen leven kan lijden, zijn licht en zijn schoonheid kan aanvaarden.  In het hart waarin ik leef, verjaag ik de illusie van het niet-graag-geziene kind. Zoals de klok van een kathedraal, verspreid ik in het bloed de trilling van de liefde, ontdaan van alle wrok, haat, jaloezie … Ik leer je het verlangen kennen van niets te bezitten wat ook niet het bezit is van de ander. Het eiland van het IK transformeert in een archipel.”

“Alles brengt me steeds meer vreugde. Zelfs wat je als negatieve omstandigheden aanvoelt: een rouwproces, een moeilijkheid, de nietigheid, de obstakels … Ik hou van de dingen en de wezens zoals ze zijn met hun oneindige mogelijkheden tot expansie en evolutie. Elk moment zie ik ze en ben ik bereid deel te nemen aan hun groei, maar ook om te accepteren dat ze blijven zoals ze zijn.”

tarot 16

Vrije vertaling uit: La voie du Tarot – Jodorowsky.

Atelier de Geliefde VRIJDAG 11 maart 2016 – van 19u tot 22u

Info: https://www.sarahtimmermans.com/ateliers/kalender/