En moest de Magiër kunnen spreken … dan zei hij:

Ik leef in het NU. Als ik iets wil ondernemen, dan is nu de moment gekomen om me te engageren. Elke beslissing die ik nu neem, heeft invloed op mijn toekomst. Doe zoals ik: kijk naar de momenten waarop je niet jezelf bent, waar je niet in het hier en nu leeft. Waar wacht je op ? Ontdoe je van de restanten van het verleden en van de angst voor de toekomst. Wees aanwezig in het hier en nu, in je lichaam, in de ruimte waarin je staat.”

“Ik ben niet gescheiden van dat wat me omringt. Ik ben me bewust dat ik deel uitmaak van een groter geheel, van een universum. Ik ben me bewust van de bomen, de planten, de atomen en zelfs mijn eigen cellen. Als ik bewust leef, in het nu, dan ben ik meer dan enkel mezelf en mijn lichaam. Dan maak ik deel uit van een groter iets, een soort universeel meesterwerk. Ik word bewust of ik ben bewust door in het moment van het NU te leven.”

“Ik, de Magiër, ben trouw aan wie ik ben, aan alles wat ik ben: mijn lichaam, mijn intelligentie, mijn hart, mijn kracht, mijn creativiteit … Mijn tafel staat stevig in de grond geworteld. Ik ben me bewust van een grote diversiteit in het universum en dat ik daar deel van uitmaak. Vanuit die diversiteit, reageer ik: ik weet dat er onnoemelijk veel mogelijkheden zijn om uit te kiezen in het leven. Zoveel paden om te gaan. Vanuit die overvloed, maak ik mijn keuze voor de volgende stap.”

tarot 03

Vrije vertaling uit een boek van Jodorowsky