Niet zo lang geleden had ik het over een ‘zwarte-strepen-gedicht’ hier.

Je kan het zwarte-strepen-gedicht echter ook vrolijker maken door er kleur in te gebruiken. Doe het op dezelfde manier als het zwarte-strepen-gedicht:

TO DO:

  1. Neem een artikel. (krant, tijdschrift, folder …)
  2. Neem deze keer een DUNNE zwarte stift.
  3. Lees de bladzijde terwijl je met de zwarte stift de tekst omcirkeld die je wil bijhouden. Omcirkel woorden die samen een zin vormen of een korte tekst, een affirmatie … Iets met betekenis voor jou. Iets dat mooi klinkt of ritme heeft. Iets met een boodschap. Maakt niet uit.
  4. Gebruik kleur-inkt of aquarel om tussen de woorden door kleur aan te brengen.
  5. Gebruik stiften om in de kleuren Doedels aan te brengen (à la Zentangle).

Belangrijk bij deze oefening ! Denk niet TEveel na over wat je al dan niet laat staan. Probeer het wat spontaan te laten groeien. In het begin loopt het misschien wat stroef, maar na een paar keer oefenen, vlot het zeker. 🙂 Onthoud ook dat een gedicht niet altijd hoeft te rijmen ! Het gaat over een mooie tekst die je aanspreekt.

Nog belangrijk ! Opgepast voor de papieren ondergrond die je kiest. Tijdschriftenpapier is vaak te ‘blinkend’ en te glad om er echt met inkt en aquarel op te zitten. Kies eerder voor boekpapier of dikker krantenpapier. … En plots kan een oud boek ook iets magisch worden 🙂

zwarte strepen gedicht in kleur bewerkt