Austin Kleon, hij blijft me inspireren op dit moment. Ik bladerde nog eens door zijn kleine boekje …

showyourwork

In dit boek, dat gaat over het naar buiten komen met je (ook al is het amateuristisch) werk, schrijft hij in het 5de hoofdstuk hoe je goede verhalen moet vertellen. Hij schrijft dat veel verhaalstructuren eigenlijk werden ontleend aan de oude mythologie of aan oude sprookjes. En laten die twee dingen nu net mijn ding zijn.

Emma Coats, een vrouw die ooit bij Pixar werkte, maakte een soort structuur, ontleend aan oude sprookjes, waarin je zelf nieuwe dingen kan invullen en waardoor je zelf een sprookje maakt.

TO DO:

  1. Vul de volgende zin zelf in: “Er was eens ________. Elke dag _______________. Maar op een dag _________________. Daardoor ______________. Wat leidde tot _________________. Waardoor uiteindelijk ____________________.”
  2. Schrijf je eigen sprookje.
  3. Schrijf er een titel boven.

Dit is als je over iets anders wil spreken, maar je kan dezelfde zinsconstructie ook invullen met eigen informatie.

TO DO:

  1. Vul de volgende zin zelf in: “Er was eens ________. Elke dag _______________. Maar op een dag _________________. Daardoor ______________. Wat leidde tot _________________. Waardoor uiteindelijk ____________________.”
  2. Gebruik om de zin in te vullen informatie uit je eigen leven.
  3. Maak er een spontane tekening bij door een prent uit een sprookjesboek (eentje dat er zowat bij zou passen) over te tekenen met je niet-dominante hand. Dus ja, je tekening gaat niet zo mooi zijn :p
  4. Of, doe zoals ik hieronder, neem een prent die bij je moment past uit een tijdschrift en schrijf jouw sprookje van die dag op de prent.

sprookje 01