Met dit boek is het allemaal begonnen …

journal créatif boek

 

Ik kuierde door een winkeltje in Louvain-la-Neuve op zoek naar vakantielectuur. In de afdeling ‘psychologie’ bij ‘zelfontwikkeling’ stond dit boek. Het nieuwe creatieve dagboek, jezelf ontmoeten door te schrijven, te tekenen en collage te gebruiken. Ik nam het mee, samen met nog wat andere boeken en aan het zwembad in Frankrijk sloeg ik de eerste bladzijde open. Niet wetende dat vanaf dan alles in een sneltempo zou veranderen.

Sindsdien ben ik verslaafd. Ik moet het gewoon toegeven. Na het boek, kwam de opleiding en de ateliers. En het stopt niet …

Ik kan niet anders dan deze manier van zelf-ontplooiing, zelf-ontwikkeling of zelf-ontdekking naar buiten te dragen. Het creatieve dagboek is een krachtig hulpmiddel om jezelf te leren kennen of wat er in je leeft concreet te maken. Het helpt bij kinderen, bij volwassenen, bij eender welk beroep, bij eender welk verdriet, bij eender welke levensfase … Het geeft je wereld meer kleur, meer vreugde en meer humor. Het opent deuren of sluit er andere.

Ik ben in ieder geval mijn hart verloren aan het Creatieve Dagboek en ik hoop dat het nog vele mensen zal inspireren.