Energieverlies & Burn-Out

Of hoe energieverlies kan leiden tot verandering en heling in het leven en leren voor jezelf te zorgen.

De bekendste vorm van energieverlies is een Burn-out, maar ook CVS is er eentje. Sommige mensen hebben geen van beiden, maar hebben gewoon last van energieverlies: van stress en van teveel. Eén van de belangrijkste dingen die je dan kan doen, is terugkeren naar je lichaam en naar je eigen wijsheid. Hier worden technieken gebruikt en aangeboden die streven naar je algemeen welzijn en rust, maar ook naar verandering: naar een nieuwe start, naar een andere oriëntatie, naar heling en naar meer zelfkennis.

Een perfecte combinatie met loopbaancoaching en/of psychotherapie.

« Self care is not selfish. You cannot serve from an empty vessel. »

Wat heb jij nodig ?

Groepsworkshop

De kracht van de groep is herkenning, het gevoel er niet alleen voor te staan en vooral een rustige en veilige sfeer.

Individuele begeleiding

Bij een individueel traject ligt de nadruk op jouw persoonlijke behoeften en jouw verhaal.

Voetreflexologie

Voetreflexologie concentreert zich op lichamelijke zorg dankzij accupressuur en massage op de voeten, en geestelijke zorg dankzij een goed gesprek.

Groepsworkshop

De Synergie voor Energie

De Synergie voor Energie is een programma van 7 weken om mensen te begeleiden die een vorm van energieverlies hebben: Burn-Out, CVS, bijnieruitputting of gewoon oververmoeidheid. Maar dit programma is evengoed voor mensen die preventief aan hun energiepeil willen werken. 

De 7 halve dagen bestaan uit een perfecte mix tussen theorie, (creatieve) oefeningen en zelfreflectie. Dus: (bij)leren EN doen op het vlak van body AND mind.
Je maakt kennis met een tool, een schrift, om aan zelf-expressie te doen, maar ook aan introspectie en zet zo voor jezelf eens alles op een rijtje. Je leert jezelf beter kennen, gaat in gesprek met jezelf via beelden en schrijven.

Na 7 weken gebruik je niet enkel je Schrift, maar begrijp je ook beter hoe je lichaam in elkaar zit. Thema’s als stress, de invloed van hormonen, uitputtingssyndroom, … zijn je niet meer vreemd en worden theoretisch verduidelijkt.

‘De Synergie voor Energie’ is een programma dat individueel kan aangeboden worden, maar dat zijn volle betekenis en zingeving krijgt in een groep die de 7 weken samen doorloopt. Een groepje van 6 tot 8 mensen, die verandering wensen in hun leven, een gezonde levensstijl, of persoonlijke ontwikkeling.

Het is een prachtige toevoeging bij loopbaanbegeleiding en/of psychotherapie.

Deze reeks zorgt voor:

het gebruiken van je eigen kracht
spontane expressie, beelden en symbolen om je eigen krachten weer te gebruiken
autonomie en engagement
autonomie en engagement bij diegene die met de tool aan de slag gaat
aanwezig zijn
het aanwezig zijn in het Nu
het leren kijken naar jezelf
het ontwikkelen van de getuige in jezelf: leren kijken naar jezelf en je functioneren
het zelf aan de slag gaan
het kennen van creatieve technieken om zelf aan de te slag te gaan met je eigen ontwikkeling
je gezondheid
het kennen van natuurlijke middelen om zelf aan de slag te gaan met je eigen gezondheid

nog geen nieuwe data, vraag gerust info via mail

van 9u30 tot 13u30

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

€280

voor 7 sessies (in groep)

Water, thee, een knabbel en teken-, schrijf- en collagemateriaal inbegrepen.

Inschrijven voor atelier ‘7 weken een Schrift en ik‘. Mijn gegevens:

7 + 6 =

Wil je liever een individuele begeleiding?

Soms ben je wat onzeker over je verhaal. Of hou je niet van een groep. Dan is een individuele begeleiding voor jou ideaal. Het gaat om dezelfde workshop als het 7 wekenschrift, maar dan afgestemd op jou en op jouw verhaal.

Heb je behoefte aan deze individuele aanpak ? Neem dan gerust contact op.

€50/u

Een sessie duurt 2 uur. Er zijn individueel 10 sessies nodig om het traject te doorlopen. De sessies kunnen naar wens gespreid worden over een langere periode.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Voetreflexologie

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat zich in de voeten de reflectie of afspiegeling bevindt van het hele lichaam. Door het geven van een prikkel (een druk) op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie elders in het lichaam. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangespoord de harmonie in het lichaam te herstellen. 

Reflexologie vermindert vooral stress en zorgt voor diepe relaxatie. Het verbetert de circulatie, zuivert hierdoor het lichaam, revitaliseert en brengt het hele systeem in balans. Het stimuleert de creativiteit en de productiviteit (wat ook een logisch gevolg is van ontspanning). Ideaal voor mensen die aan energieverlies leiden en die nood hebben aan een stimulans die revitaliseert. Voetreflexologie is één van de topmiddelen van een preventieve gezondheidszorg. 

 

€50/u

Een sessie duurt 1 uur. 10 euro per bijkomend kwartier.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

De Zelfzorg formule is simpel: NITU(5R) …

Nutriënten In & Toxines Uit in de 5 gebieden (mentaal, emotioneel, fysisch, milieu en spiritueel)    N. Leavins

Time is money

Deze post ga ik niet alleen voor U schrijven, maar vooral ook voor mezelf. Ik ken alvast enkele vriendinnen die met een brede smile voor hun scherm deze tekst gaan lezen want die kennen allemaal mijn ding met TIJD. De alombekende "Time is money" is nu keiharde...

Burn-out of crisis ?

Mijn vader zei: "In onzen tijd bestond burn-out niet, dan noemden ze dat 'dépression nerveuse' (nerveuze depressie)". Dus what's in a name ... Een wijze dame vertelde me dit ... In ons leven gaan we door verschillende stadia of fases. Elke fase is belangrijk en draagt...

3 nieuwe inzichten over burn-out

Wikipedia zegt het volgende: Burn-out is een fysiologische aandoening waarbij de patiënt emotioneel en fysiek uitgeput is en weinig tot niets kan presteren. De term burn-out werd begin jaren zeventig voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse psychotherapeut Herbert...

Over dat ene woord dat iedereen kent tegenwoordig …

En dat ene woord is Burn-out. Iedereen spreekt erover, iedereen is er ongerust over en iedereen kent wel iemand die ... Wat burn-out is, hoef ik je waarschijnlijk niet meer uit te leggen, maar veel mensen kennen het verschil niet tussen een burn-out en een depressie....

sarah.benjamin.timmermans @gmail.com

+32 (0)497 94 48 39

Pin It on Pinterest

Share This