Het dagboek in woord en beeld, soms ook het creatieve dagboek genoemd, is een manier om met verschillende expressie-poorten (schrijven, tekenen/kleur, collage en mixed media technieken) een stem te geven aan wat er in je leeft. Het is een dagboek zoals we dagboeken kennen, maar met dat tikkeltje meer. Het gaat om je zelf-ontwikkeling en het wakker maken van het creatieve proces die je via een ludieke aanpak verwezenlijkt. Het is een methode voor innerlijke groei en een pad naar je onbewuste. Op deze manier kan je je levensenergie (je creativiteit) stimuleren. Soms wordt er in groep gewerkt, in ateliers, soms doe je het alleen thuis.

De kern is dat het proces belangrijker is dan het gemaakte resultaat. De creativiteit en verschillende technieken die in het dagboek worden gebracht, zorgen voor een grotere dynamiek en een grotere toegang tot hulpbronnen van de innerlijke wereld.

Het dagboek in woord en beeld is een concreet en flexibel hulpmiddel, gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk voor iedereen.

Het werken met een dagboek in woord en beeld vraagt geen kunstige of ‘creatieve’ vaardigheden, maar wel het verlangen om de innerlijke criticus uit te schakelen, jezelf echt te leren kennen en los te laten.

 

sarah.benjamin.timmermans @gmail.com

+32 (0)497 94 48 39

Pin It on Pinterest

Share This