Psychologie studeren aan de VUB geeft me niet alleen een diploma en kennis, maar soms ook inspiratie voor een atelier. Positieve psychologie kwam al eerder op mijn pad en toch bleef het deze keer meer hangen en kwam er inspiratie voor een creatieve verwerking: een doosje vol positiefs.

Ik vertrok vanuit het idee van het doosje dat kinderen soms hebben waarin ze enkele belangrijke prullen verzamelen. Ik had het zelf als kind ook: een doos met een belangrijk juweeltje in, een pluk haar van mijn overleden huisdier, een foto van mijn groot-ouders, … allemaal dingen die voor mij belangrijk waren, maar ook herinneringen aan leuke gebeurtenissen: een steen uit Oostenrijk waar ik op sneeuwklassen was geweest, een briefje met een complimentje van mijn mama … Ik besloot onlangs voor mezelf opnieuw zo’n doos te maken. Een schatkist vol positieve dingen waar ik me aan kon optrekken wanneer het moeilijker zou of zal gaan.

Ik maakte die voor mezelf, maar ook mijn kinderen maakten er één. Een moment om de nadruk te leggen op kwaliteiten, talenten, wat er al goed was geweest in mijn leven, leuke herinneringen, dankbaarheid, hulpbronnen en de kleine dingen des levens. Een moment om een goede basis te leggen, om de nadruk te leggen op de dingen waarop ik kan bouwen om het leven verder te zetten. De dozen werden pareltjes en staan nu thuis te blinken.

Wil jij ook zo’n doos maken? Wil je graag begeleiding en creatieve oefeningen of technieken die je doos volledig en bijzonder maken? Wil je graag inspiratie om je doos te vullen? Of wil je meer weten over de technieken van de positieve psychologie? Kijk dan in de agenda naar het volgende atelier.

Pin It on Pinterest

Share This