Creativiteit, zelfexpressie & zelfontwikkeling

Jezelf terugvinden. Je creativiteit terugvinden. Jezelf door en door leren kennen. Me-time nemen.

Lichaam en geest zijn één. Beide in balans hebben is belangrijk voor je algemeen welzijn. Creativiteit kan een ongelooflijk hulpmiddel zijn om voor jezelf te zorgen en jezelf goed te leren kennen. Dankzij zelfexpressie ontmoet je jezelf en leer je dat je creatiever bent, dan je eigenlijk wel dacht.

Creativiteit is aangeboren. Elke mens bezit er een stevige dosis van. Alleen zijn we die vaak vergeten. Herontmoet jezelf, je creatieve zelf en voel hoe creativiteit je hoofd en je leven luchtiger en makkelijker maakt.

« Creativity is intelligence having fun. »

Wat heb jij nodig ?

Groepsworkshop

De kracht van de groep is herkenning, het gevoel er niet alleen voor te staan en vooral een rustige en veilige sfeer.

Individuele begeleiding

Bij een individueel traject ligt de nadruk op jouw persoonlijke behoeften en jouw verhaal.

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie gaat het om lichamelijke zorg dankzij accupressuur en massage op de voeten en geestelijke zorg dankzij een goed gesprek.

Groepsworkshop

3 februari OF 21 februari 2018

(kies een datum) van 9u tot 13u op 3.02 en van 18u30 tot 22u30 op 21.02

€40

Water, thee, een knabbel en teken-, schrijf- en collagemateriaal inbegrepen.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

Dromen

Je dromen leren kennen en begrijpen.

Ken je dat gevoel: je wordt wakker uit een vreemde droom en hij blijft in je kleren hangen, de hele dag. Heb je je dan wel eens afgevraagd wat hij betekende? Of waarom je net over die of die persoon droomt? 

“Als je een droom niet interpreteert, is dat als een brief die je niet leest.” zegt de Zohar, een belangrijk oud geschrift. Wil jij ook jouw brieven van de nacht leren begrijpen? Wil jij de schatten erin ontdekken en kijken welke meerwaarde ze voor je leven kunnen hebben?

Een theoretisch gedeelte over dromen wordt gevolgd door een serie schrijf-, teken- en collage-oefeningen om je eigen meegebrachte droom te doorgronden.

Inschrijven voor atelier ‘Dromen‘. Mijn gegevens:

11 + 9 =

Mijn kaart voor 2018

Mijn mogelijkheden voor het nieuwe jaar.

Vraag jij je ook soms af wat 2018 gaat brengen? Ben je benieuwd welke mogelijkheden voor je klaarliggen? Wist je dat elk jaar een mogelijkheid biedt om iets in je leven te transformeren?

Aan de hand van je geboortedatum krijg je een unieke tarotkaart toegewezen waarmee jij kan ontcijferen welke transformatie in 2018 voor je klaarligt. Het Tarot is een oud set kaarten met een soort oerbeelden, beelden die iedereen kent en waar iedereen zich mee kan vereenzelvigen. Iedereen heeft in zijn leven wel een periode gekend waarin hij geïntrigeerd was door deze kaarten met hun archetypische beelden. 

Tijdens dit atelier leer je jouw persoonlijke kaart voor 2018 kennen.

Je gaat er op een creatieve manier mee aan de slag en ontdekt welke mogelijkheden jij ziet voor het nieuwe jaar dat eraan komt. Je leert het beeld interpreteren en ontdekt wat anderen hun interpretaties voor jou kunnen toevoegen.

Tarotkaarten gebruiken hoeft niet esoterisch te zijn, maar kan ook een manier zijn om je over je dagelijks leven of over moeilijke momenten in het leven te bevragen. Je kijkt naar kwaliteiten, naar schaduwkanten, naar mogelijkheden en valkuilen. En het helpt je groeien. Tijdens deze workshop gaan we het Tarot op een psycho-analystische manier gebruiken. Tarot is op die manier geen waarzeggerij, maar wel een instrument om aan persoonlijke ontwikkeling te doen.

Inschrijven voor atelier ‘De kaart voor 2018‘. Mijn gegevens:

9 + 4 =

15 december 2017

van 10u tot 13u

€30

voor 1/2 dag (in groep)

Water, thee, een knabbel en teken-, schrijf- en collagemateriaal inbegrepen.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

Wil je liever een individuele begeleiding?

Heb je last van een laag zelfbeeld of ben je heel gevoelig ? Heb je nood aan een eigen manier om aan zelfexpressie te doen? Ben je een persoon die aan zelfzorg nodig heeft, die zijn creativiteit en/of intuïtie wil ontwikkelen?

Soms ben je wat onzeker over je verhaal. Of hou je niet van een groep. Je wil misschien graag iets uitklaren voor jezelf of het over iets hebben. Dan is een individuele sessie voor jou ideaal. Tijdens de sessie gaan we met creatieve technieken aan de slag. Je verhaal komt aan bod en aansluitend daarop volgen creatieve oefeningen die je helpen om inzichten te krijgen, rust te vinden, verandering in je leven te stimuleren …

Heb je behoefte aan deze individuele aanpak ? Neem dan gerust contact op.

€50/sessie

Een sessie duurt 1 uur, maar kan ook langer. Per beginnend kwartier komt er 10 euro bij.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Voetreflexologie

Lichaam en geest zijn één. Beide in balans hebben is belangrijk voor je algemeen welzijn. Voetreflexologie helpt je, dankzij ontspanning en accupressuur, je lichaam een welverdiende, deugddoende ontspanning te bieden

Reflexologie vermindert vooral stress en zorgt voor diepe relaxatie. Het verbetert de circulatie, zuivert hierdoor het lichaam, revitaliseert en brengt het hele systeem in balans. Het stimuleert de creativiteit en de productiviteit (wat ook een logisch gevolg is van ontspanning). Voetreflexologie is één van de topmiddelen van een preventieve gezondheidszorg. 

€50/u

Een sessie duurt 1 uur. 10 euro per bijkomend kwartier.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Je kan creativiteit niet ‘op gebruiken’.

Hoe meer je er gebruik van maakt, hoe meer je er hebt.    Maya Angelou

Dit is voor iedereen, of toch bijna.

We denken veel te vaak in clichés. Veel mensen denken dat een dagboek weggelegd is voor een zestienjarig meisje dat met een roze stift in een schriftje met slot schrijft. Vorige week was het zover: ik gaf een workshop creatief dagboek aan kinderen van 10 jaar en ja,...

10 richtingaanwijzers voor het leven … of 11.

Onlangs vroeg een dierbare vriendin me om mijn 10 geboden op te schrijven: 10 dingen waarvoor ik me engageer tijdens mijn leven en mijn tijd op aarde. Niet dat ik daardoor perfect moet worden, maar gewoon ... een soort zachte richtlijnen die me een visie geven, een...

De kunst van ‘chic zijn’.

Niet zo lang geleden nam mijn lieve echtgenoot me mee naar een poepchic restaurant om zijn nieuwe job te vieren. Daar zat ik dan, in een restaurant waar je je rug recht houdt en met zilveren bestek eet, waar de obers al je wensen vervullen en waar het eten er elke...

4 ingrediënten voor het leven

Elke keer dat ik iemand hoor zeggen of denken dat ze niet creatief zijn, bloedt mijn hart. Wat heeft de opvoeding of de maatschappij dan haar slag thuis gehaald ! Natuurlijk ben je creatief. Iedereen is het. We zijn het alleen allemaal vergeten of men heeft het ons...

Zelfzorg en het belang ervan

Zelfzorg, het is me zo'n woord. Er wordt mee naar je hoofd gesmeten. Tot voor kort begreep ik het woord niet echt. Ik begreep misschien wel de betekenis van het woord, maar niet de ECHTE betekenis, de inhoud, als U begrijpt wat ik bedoel. Een beetje zoals: ik hoor je...

sarah.benjamin.timmermans @gmail.com

+32 (0)497 94 48 39

Pin It on Pinterest

Share This