Creativiteit, zelfexpressie & zelfontwikkeling

Jezelf terugvinden. Je creativiteit terugvinden. Jezelf door en door leren kennen. Me-time nemen.

Lichaam en geest zijn één. Beide in balans hebben is belangrijk voor je algemeen welzijn. Creativiteit kan een ongelooflijk hulpmiddel zijn om voor jezelf te zorgen en jezelf goed te leren kennen. Dankzij zelfexpressie ontmoet je jezelf en leer je dat je creatiever bent, dan je eigenlijk wel dacht.

Creativiteit is aangeboren. Elke mens bezit er een stevige dosis van. Alleen zijn we die vaak vergeten. Herontmoet jezelf, je creatieve zelf en voel hoe creativiteit je hoofd en je leven luchtiger en makkelijker maakt.

« Creativity is intelligence having fun. »

Wat heb jij nodig ?

Groepsworkshop

De kracht van de groep is herkenning, het gevoel er niet alleen voor te staan en vooral een rustige en veilige sfeer.

Individuele begeleiding

Bij een individueel traject ligt de nadruk op jouw persoonlijke behoeften en jouw verhaal.

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie gaat het om lichamelijke zorg dankzij accupressuur en massage op de voeten en geestelijke zorg dankzij een goed gesprek.

Groepsworkshop

3 februari OF 21 februari 2018

(kies een datum) van 9u tot 13u op 3.02 en van 18u30 tot 22u30 op 21.02

€40

Water, thee, een knabbel en teken-, schrijf- en collagemateriaal inbegrepen.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

Dromen

Je dromen leren kennen en begrijpen.

Ken je dat gevoel: je wordt wakker uit een vreemde droom en hij blijft in je kleren hangen, de hele dag. Heb je je dan wel eens afgevraagd wat hij betekende? Of waarom je net over die of die persoon droomt? 

“Als je een droom niet interpreteert, is dat als een brief die je niet leest.” zegt de Zohar, een belangrijk oud geschrift. Wil jij ook jouw brieven van de nacht leren begrijpen? Wil jij de schatten erin ontdekken en kijken welke meerwaarde ze voor je leven kunnen hebben?

Een theoretisch gedeelte over dromen wordt gevolgd door een serie schrijf-, teken- en collage-oefeningen om je eigen meegebrachte droom te doorgronden.

Inschrijven voor atelier ‘Dromen‘. Mijn gegevens:

3 + 3 =

Maandag Sprookjesdag

De twee reizigers van Grimm

Sprookjes, we denken dat ze voor kinderen zijn en toch … ze bevatten vaak levenswijsheden op een hele mooie manier verwoord of verbeeld. Wil jij graag bepaalde aspecten van jezelf en van het leven leren kennen? Dan luister je het best aandachtig.

Drie avonden, op maandag sprookjesdag, gaan we aan de slag met een sprookje: De twee reizigers van Grimm. Het sprookje wordt voorgelezen, geanalyseerd en verwerkt in ons eigen ‘sprookjesboek’. We gaan aan de slag met de inhoud en mijmeren zo, in woorden en in beelden, over het leven en over onszelf in dat leven. 

 

De twee reizigers van Grimm gaat over dat stuk van jezelf dat je niet kent. Kom kennismaken met je eigen schaduw, met al het goede dat erin verborgen zit en alle mogelijkheden die erin schuilen.

Inschrijven voor atelier ‘De twee reizigers‘. Mijn gegevens:

5 + 2 =

8, 15 & 29 januari 2018

van 19u tot 22u

€90

voor 3 avonden 

Water, thee, een knabbel en teken-, schrijf- en collagemateriaal inbegrepen.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

Wil je liever een individuele begeleiding?

Heb je last van een laag zelfbeeld of ben je heel gevoelig ? Heb je nood aan een eigen manier om aan zelfexpressie te doen? Ben je een persoon die aan zelfzorg nodig heeft, die zijn creativiteit en/of intuïtie wil ontwikkelen?

Soms ben je wat onzeker over je verhaal. Of hou je niet van een groep. Je wil misschien graag iets uitklaren voor jezelf of het over iets hebben. Dan is een individuele sessie voor jou ideaal. Tijdens de sessie gaan we met creatieve technieken aan de slag. Je verhaal komt aan bod en aansluitend daarop volgen creatieve oefeningen die je helpen om inzichten te krijgen, rust te vinden, verandering in je leven te stimuleren …

Heb je behoefte aan deze individuele aanpak ? Neem dan gerust contact op.

€50/sessie

Een sessie duurt 1 uur, maar kan ook langer. Per beginnend kwartier komt er 10 euro bij.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Voetreflexologie

Lichaam en geest zijn één. Beide in balans hebben is belangrijk voor je algemeen welzijn. Voetreflexologie helpt je, dankzij ontspanning en accupressuur, je lichaam een welverdiende, deugddoende ontspanning te bieden

Reflexologie vermindert vooral stress en zorgt voor diepe relaxatie. Het verbetert de circulatie, zuivert hierdoor het lichaam, revitaliseert en brengt het hele systeem in balans. Het stimuleert de creativiteit en de productiviteit (wat ook een logisch gevolg is van ontspanning). Voetreflexologie is één van de topmiddelen van een preventieve gezondheidszorg. 

€50/u

Een sessie duurt 1 uur. 10 euro per bijkomend kwartier.

Bergstraat 12, 1755 Oetingen

afspraken kunnen op ...

maandag & vrijdag overdag van 9u tot 15u

zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u

maandag, woensdag en vrijdagavond van 19u tot 22u

Je kan creativiteit niet ‘op gebruiken’.

Hoe meer je er gebruik van maakt, hoe meer je er hebt.    Maya Angelou

Doen- detox

Het is even heftig geweest: de job, twee kinderen, studies ... maar ja, wie heeft dat niet gevoeld de laatste tijd? De tijd gaat voor iedereen veel te snel en we worden maar wat geleefd. Iedereen heeft nood aan een pauze en die pauze komt eraan ... vanaf morgen....

Dit is voor iedereen, of toch bijna.

We denken veel te vaak in clichés. Veel mensen denken dat een dagboek weggelegd is voor een zestienjarig meisje dat met een roze stift in een schriftje met slot schrijft. Vorige week was het zover: ik gaf een workshop creatief dagboek aan kinderen van 10 jaar en ja,...

10 richtingaanwijzers voor het leven … of 11.

Onlangs vroeg een dierbare vriendin me om mijn 10 geboden op te schrijven: 10 dingen waarvoor ik me engageer tijdens mijn leven en mijn tijd op aarde. Niet dat ik daardoor perfect moet worden, maar gewoon ... een soort zachte richtlijnen die me een visie geven, een...

De kunst van ‘chic zijn’.

Niet zo lang geleden nam mijn lieve echtgenoot me mee naar een poepchic restaurant om zijn nieuwe job te vieren. Daar zat ik dan, in een restaurant waar je je rug recht houdt en met zilveren bestek eet, waar de obers al je wensen vervullen en waar het eten er elke...

4 ingrediënten voor het leven

Elke keer dat ik iemand hoor zeggen of denken dat ze niet creatief zijn, bloedt mijn hart. Wat heeft de opvoeding of de maatschappij dan haar slag thuis gehaald ! Natuurlijk ben je creatief. Iedereen is het. We zijn het alleen allemaal vergeten of men heeft het ons...

sarah.benjamin.timmermans @gmail.com

+32 (0)497 94 48 39

Pin It on Pinterest

Share This